Voedings- en dieetdeskundige / Diabeteseducator

Isabel Malfait

Recept: "Chocoladegebakjes met vers fruit"

Hierbij een recept voor een overheerlijk dessert!

Ingrediënten:

  • 200 g donkere chocolade (80% cacao)
  • 200 g plantaardige margarine
  • 3 eieren
  • 75 g Canderel zoetstof 
  • 100 g zelfrijzend bakmeel 
  • vers fruit naar keuze (appel, aardbei, meloen, banaan,...)
  • 1 eetlepel olijfolie (om de bakvorm mee in te oliën) 

Werkwijze:

  • Vet een bakvorm met 12 gelijke vormpjes in met wat olijfolie en verwarm de oven voor op 160°C.
  • Smelt de chocolade au bain marie, samen met de boter.
  • Roer in een aparte kom de eieren met de suiker en klop dit met een elektrische mixer tot een schuimig geheel. 
  • Zeef daarna het zelfrijzend bakmeel bij dit eimengsel.
  • Voeg hieraan de gesmolten chocolade met boter toe en spatel dit door elkaar. 
  • Vul de vormpjes tot ze halfvol zijn.
  • Bak dit gedurende 15 minuten in de voorverwarmde oven op 160°C.
  • Laat de gebakjes afkoelen op een rooster.
  • Maak ondertussen een fruitbrochette met vers seizoensfruit volgens eigen voorkeur.
  • Smakelijk!

 

Nutrisa is medeoprichter van:

 

Diabeteseducatie 

 

 

Bij elke eerste consultatie bij Nutrisa voor voedings- en dieetadvies staat er een gratis welkomstpakket klaar boordevol gezonde voeding, recepten en kortingsbonnen.  Boek snel uw

...
 
 

Facebook