Voedings- en dieetadvies | Diabeteseducatie | Tabakologie

Isabel Malfait

Recept: "hamrolletje met asperges en zoete aardappel"

Bij deze zomerse temperaturen hoort een lekker en fris gerecht!

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 4 zoete aardappelen
  • 4 sneetjes ontvette achterham
  • 8 asperges
  • 4 eieren
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 pijpajuin
  • paprikapoeder
  • peper
  • zout

Werkwijze:

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Kook de eieren gedurende 10 minuten en laat daarna afkoelen.
  • Kook de asperges beetgaar in water met zout en laat daarna afkoelen. 
  • Schil de zoete aardappelen en snij ze in de vorm van frietjes (maximum 1 cm dik).
  • Was ze met water en droog goed af.
  • Verspreid de frietjes van zoete aardappel op een bakplaat met bakpapier.
  • Strooi er paprikapoeder, peper en zout over en besprenkel met de olijfolie.
  • Plaats de bakplaat gedurende 15 minuten in de oven, schud de frietjes door elkaar en bak opnieuw 15 minuten.
  • Wikkel de ontvette ham rond de afgekoelde asperges.
  • Strooi er wat hardgekookt en verkruimeld ei over en decoreer met de versnipperde pijpajuin.
  • Serveer de frietjes van zoete aardappel erbij.
  • Smakelijk!

 

Nutrisa is medeoprichter van:

 

Diabeteseducatie 

 

 

Deze week mocht ik tijdens een bedrijfsbezoek aan Maselis te Roeselare ontdekken hoe granen voor de voedingsnijverheid geproduceerd worden (dankzij Best Pittig - Markant). Bijna

...
 
 

Facebook