Recept: "Gehaktbrood"
Hierbij een recept voor lekker gehaktbrood. Zowel voor volwassenen, als voor kinderen gegarandeerd een succes!
Ingrediënten (voor 4 personen):
- 2 koffielepels margarine (vb. Alpro Soja Bakken en Braden, Becel Bakken en Braden, Vitelma,...)
- 1/2 ui (fijn gesneden)
- 1 teentje knoflook (uitgeperst)
- 1/2 rode paprika (in stukjes)
- 1 vetarm kippenbouillonblokje
- 50 g tomaten uit blik
- 2 eetlepels paneermeel
- 360 g gehakt (bij voorkeur kalfsgehakt, kippengehakt of filét américain)
- 1 ei (losgeklopt)
- zout
- oregano
- basilicum
Werkwijze:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Smelt de margarine in een pan en fruit de ui, de knoflook, de paprika, het verkruimelde bouillonblokje, het zout en de kruiden (oregano, basilicum).
- Laat dit ongeveer een viertal minuten op het vuur staan en roer goed om tot de groentjes gaar worden.
- Giet het geheel in een grote kom en voeg het gehakt, de tomaten, de paneermeel en het losgeklopte ei toe.
- Kneed alles goed door elkaar en giet het mengsel in een ingevette bakvorm (of maak verschillende kleinere porties onder de vorm van balletjes of hamburgers).
- Bak het gehaktbrood gedurende 35 minuten in de oven.
- Smakelijk!
Dit gehaktbrood bevat 228 kcal per persoon.