Voedings- en dieetadvies | Diabeteseducatie | Tabakologie

Isabel Malfait

Aardbeientaart met chocolade

Aardbeien en chocolade: ingrediënten voor een zalig dessert!

Voor de biscuit: klop 4 eieren luchtig met 100g Zusto en een snuifje zout. Smelt 100g pure chocolade (70% cacao) au bain marie en roer door het beslag. Zeef 100g patisseriebloem erdoor en voeg 1/2 koffielepel bakpoeder toe. Giet het deeg in een ingevette springvorm en bak gedurende 30 minuten op 200°C. Laat de biscuit afkoelen en snij horizontaal doormidden. 

Voor de vulling en toplaag: meng 250 g ricotta met 1 eetlepel aardbeienconfituur zonder toegevoegde suikers en 100g fijngesneden stukjes verse aardbeien. 

Decoreer met aardbeien bovenaan en smakelijk! 

De Waak Kuurne - rookstop

Proficiat aan deze medewerkers van De Waak te Kuurne! 

Na een traject van 8 sessies rookstopbegeleiding zijn ze allemaal volledig gestopt met roken of bouwden ze hun verbruik spectaculair af. Volhouden nu! 

Ook voor de deelnemers die helaas niet op de foto staan: een welgemeende dankjewel voor de weg die we samen afgelegd hebben van februari tot nu. 

Slaatje met brie en appel

Slaatje met brie en appel: een heerlijk verfrissende combinatie!

De basis bestaat uit gemengde sla, kerstomaatjes, brie light (Président),appel (Pink Lady), lente-ui en pijnboompitten.

De vinaigrette werd samengesteld met olijfolie, appelazijn, klein beetje mosterd en honing.

Smakelijk! 

Pasta met zalm en asperges

Momenteel topseizoen om te genieten van verse asperges!

Hierbij een lekkere lunch met volkoren pasta, gerookte zalmsnippers en een combinatie van witte en groene asperges.

Op smaak gebracht met ricotta, vers citroensap en dille. Smakelijk! 

 

Nutrisa is medeoprichter van:

 

Diabeteseducatie 

 

 

Fijne locatie, enthousiast publiek en veel boeiende vragen. Bedankt aan iedereen die er bij was op de voordracht te Staden!

 

 
 

Facebook