Voedings- en dieetadvies | Diabeteseducatie | Tabakologie

Isabel Malfait

Gevulde omelet

Frisse lunch op deze zomerse dag: gevulde omelet!

Meng 4 eieren met twee eetlepels verse peterselie en bieslook en bak tot een omelet.

Laat goed afkoelen. Besmeer met 100 g magere verse kaas, wat blokjes tomaat, verse radijsjes en pijpajuin. Bestrooi met wat grof gemalen peper.

Rol stevig op en wikkel in huishoudfolie.

Plaats gedurende 1 uur in de koelkast en snij daarna in schijfjes. Ideaal als hapje of als lunch. Smakelijk! 

Zalm met kruidenkorst

Niets zo lekker als een vers stuk zalm met kruidenkorst!

Topping voor 4 personen: meng 50 g broodkruim (bruin brood) met een handvol peterselie en basilicum. Voeg hierbij wat geraspte citroenschil, 1 geperst teentje knoflook en 1 eetlepel olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.

Verspreid dit mengsel bovenop de rauwe vis en plaats zo gedurende 15 minuten in de oven. 

Lekker geserveerd met puree (vb. erwtenpuree) en een rauwkostslaatje. Smakelijk! 

 

Nieuwe data kookworkshops najaar 2022!

Ook zin in een fijne avond met gezellig samen koken en proeven? Je leert er verrassende nieuwe gerechten maken met een gezonde twist. Kom gerust alleen of samen met een vriend(in).

Welkom op volgende workshops:

- woensdag 21 september: "Dessertjes"

- woensdag 19 oktober: "Italiaans"

- dinsdag 29 november: "Feestelijke hapjes"

Dit telkens van 18u30 tot 21u00 in mijn leskeuken te Rumbeke.

Prijs: 39 euro per persoon (inclusief gebruik materialen en ingrediënten, receptenbundel, proeven van de gemaakte gerechten en drankjes).

Inschrijven kan via privébericht, mail (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of tel (0477/29.43.86). Plaatsen zijn beperkt.

Hopelijk tot dan!

Witloofsalade met Granny Smith

Slaatje met witloof, Granny Smith, rode ui, gerookte kippenblokjes en vetarme kaas.

Afgewerkt met pijnboompitjes en een vinaigrette van magere yoghurt, honing en mosterd. Smakelijk! 

 

Nutrisa is medeoprichter van:

 

Diabeteseducatie 

 

 

Vogelnestjes in tomatensaus: altijd een succes op tafel, ook bij kinderen!

Om het wat lichter te maken, werd er gekozen voor kalfsgehakt. De saus is op

...
 
 

Facebook